.

.
"Sweetest Festival Ever" 13 May 2017 | Red Carpet Avenue Strand Mall, Kota Damansara

Wednesday, December 28, 2016

Day #3: My Favorite Food

Assalamualaikum...
Annyeong Haseyo...

Let the photo speaks. Hahaha. Kes semalam dah ter'post WW bukan main awal, aci tak jadikan challenge ni as Wordless Wednesday? Hahaha. Okay, tak, just kidding๐Ÿ˜€Siapa tak suka makan? Habaq mai sat. Makan itu penting okay. I'm excited when talking about food๐Ÿ’–

So, macam yang boleh dilihat dalam gambar di atas, semua tu makanan kegemaran saya. The Korean foods (Rice roll, Bibimbap, +Spicy rice cake, etc), semua jenis spaghetti, sushi, pulut durian, ice-cream, cake and yang takda dalam gambar, tom yam and daging bakar. Yang ditangga teratas, yang boleh buat nak gila (teruknya) kalau nampak, pulut durian and tomyam. Fina hantu durian. Saja la nak bagi tau. Heheh. Tomyam maybe faktor duduk dekat dengan Siam? Hahaha. Pi mana pun, boleh dikatakan most of the time, Fina order tomyam. Sampai orang tanya tak jemu ke? Kalau dah nama favorite, memang tak jemu laa cerita dia๐Ÿ˜‡ Daging bakar boleh ratah macam tu je. Dapat daging bakar, takdapat nasi pun takpe dah.

Korean foods takpayah cakap laa, sejak-sejak so into K-thinggy, memang effect dia dasyat, asyik craving je. Nasib lah Kimbap (rice roll) boleh buat sendiri. Dddebukki (spicy rice cake) pun boleh buat sendiri, tapi bahan susah nak cari kat Perlis. So, makan masa tengah study ni je lah kat Korean restaurant. Untung jugak sambung study kat Puncak Alam. heheh.

Ice-cream dengan chocolate pantang nampak je nak beli. Suka semua jenis yang nama dia ice-cream and chocolate. Hahahaha. Tapi paling suka ice-cream mint and chocolate Cadburry Black Forest. Spaghetti pun suka semua (dasar kuat makan. LOL); aglio olio the best, carbonara perfect, bolognese soo yummy! Ya Allah! Lapaq nya! Hahaha

Kalau nak list semua, memang sampai esok tak habis. Yang ni top favorite. Yang lagi fav is segala makanan yang mak masak. Itu the best, yang tengah diet pun takboleh control makan bila nampak mak hidangkan makanan yang dia masak. Percaya tak Fina paling suka makan nasi ngan ikan kembung goreng je? Tapi ikan goreng tu mesti mak yang goreng. Kalau kat kedai susah nak makan, tak kena citarasa. Hahahah. 



Dekat instagram, Fina ada buat satu hashtag khas untuk share makanan yang Fina makan and puas hati plus tempat dia sekali. Kalau nak tengok, klik # kat atas tu ye๐Ÿ˜‰. Makanan yang sama, tempat lain-lain. Macam Fina cakap tadi, kalau dah nama favorite, pegi mana pun nak order benda yang sama. heheh.  Happy luncheon everyone!


Kalau korang ada nak suggest tempat makan, tingalkan komen okay. Boleh Fina foodhunting nanti๐Ÿ˜ƒ

1 Stars Talking:

Jun Zie said...

even mknn hotel 5 bintang pun xkan dapat lawan air tgn ibu =D

selamat myahut cabaran ! =D

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...